Akustiset sessiot

(Kaikki kappaleet löytyvät profiilistani Vimeosta.)

Teknologian kehittyessä on yhä helpompi turvautua musiikin tekemisessä digitaalisiin apuvälineisiin. Ääntä on mahdollista tuottaa hiirtä klikkaamalla ja äänityksiä on mahdollista editoida ja filtteröidä mitä mielikuvituksellisimmin tavoin. Itselleni muusikkous tarkoittaa kuitenkin ensisijaisesti kykyä ymmärtää ääni akustisen instrumentin ja harmonian rakenteen hahmottamisen kautta.

Akustisissa sessioissa palaan takaisin perusasioiden äärelle. Tuotantotapa näissä teoksissa on mahdollisimman yksinkertainen. Pari mikrofonia ja enintään muutama otto. Teen projektia sekä sooloprojektina että muusikkokollegojen kanssa.

Vieraat

Mikko Heino on mm. Minutian ja Rylos -yhtyeiden laulusolisti. Tutustuimme alunperin välikäsien kautta, kun tein lyhyen pianosovituksen Minutianin Inwards -levylle. Kasvokkain tapasimme joulukuussa 2015, jolloin heräsi ajatus keskittyneemmän yhteistyön tekemisestä. Vuotta myöhemmin eräänä marraskuisena iltana istuimme piano ääreen ja purkitimme kaksi ensimmäistä kappaletta Parallel Life ja O Holy Night.

Teija Sotikoff on rakas ystäväni vuosien takaa. Teimme 2010-luvun alkupuolella Thaiga-projektia, jolla on aivan erityinen paikka sydämessäni. Musisoimme silloin tällöin Teijan kanssa. Osa näistä hetkistä on myös videoitu, kuten Teijan hienosti tulkisema Maamme.