Sinkku ;)

Nettitutustuminen siis toimii, ainakin jossain määrin. Sen edellyttämä energiamäärä (ainakin omilla ominaisuuksillani varustettuna) on kuitenkin melko kohtuuton. Jo pelkkä profiilien selailu käy työstä. Puhumattakaan tapaamisesta, jota tyypillisesti alustetaan ankaralla pohjatyön tekemisellä, muutamalla viestillä, varovaisen toiveikkuuden herättelyllä ja lopulta jutellaan niitä näitä tunti pari. Vain sen toteamiseksi, että 99% kohtaamisista ei herätä yhteistä intoa jatkaa pidemmälle.

LOW Festivaali 2015 -kompromissittomuuden juhla

Nyt pari päivää tapahtuman jälkeen olo on edelleen seesteinen. Tuntuu siltä, että ainakin omassa elämässäni arjen rutiinit (kaikessa hyvässäkin, ei pelkästään huonossa) vähitellen tylsistyttää ja hämärtää näköalan siihen, mitä me ihmiset todella olemme luovina olentoina. LOWn kaltainen kokemus on kuin reset-painike, joka kalibroi suuntimen uudelleen ja palauttaa kuvan terävyyden.

Kiitos! -kirjoitus mielikuvituksesta ja todellisuudesta

Mutta tunteita ei saisi sitoa olettamuksiin siitä, mikä todellisuudessa sinällään on "oikein tai väärin". Todellisuus on todellisuus. Jos se herättää iloa, kiitä siitä hetkestä ja jatka elämää. Jos se herättää surua, kiitä siitäkin hetkestä ja jatka elämää. Tämä on ihmisen ns. oman valinnan ydin. Ikivanhaa elämänviisautaa. Tietääkseni idästä...

Itseys

Mutta toisaalta tämän yhteisöllisyyden oivaltamisen lisäksi kyse on myös tietynlaisen totaalisen yksinäisyyden hyväksymisestä maailmankaikkeuden mittakaavassa tarkasteltuna. Tai tarkemmin sanottuna tältä yksinäisyydeltä suojaavan oman elämänkuplansa tunnustamisesta. Tämä kupla rakentuu harrastuksista, sosiaalisista suhteista, työstä, taiteesta jne. Siitä, että tuntee inhimillisestä pienuudestaan huolimatta olevansa osallinen jostain.

Biisintekoparta

Sävellysvaihe on kuin rekka, joka tuo rakennustyömaalle tarvittavat rakennustarvikkeet. Sävellysvaiheen päättyessä voin huokaista siinä mielessä helpotuksesta, että vaikka matka on vielä pitkä, niin ainakin tiedän, että rakennustarvikkeita ei tarvitse enää "tilailla lisää". Kaikki materiaali on olemassa ja tarkasteltavissa. Tässä vaiheessa tiedän, että "hengittääkö" musiikki ihan puhtaasti musiikillisesti, soundeista viis.