Matkailu ja Jumala

Motiivi "erikoislähetyksen" tekemiseen löytyy tosin hieman podcastin ulkopuoleltakin. Vuosi on ollut merkittävä. Paljon ajatuksia menneiltä vuosilta on tullut tänä vuonna ajankohtaiseksi ja tiivistynyt useampaakin erityislaatuista tapahtumaa käsitellessä. Kokemukset syntymästä, elämästä ja kuolemasta ovat vieneet ajatukset tiiviisti elämän peruskysymysten äärelle. Kuka olen? Ja miksi?

Etsintäkuulutus: Ammattitaitoiset betoninvalajat

Oli koittanut erikoinen päivä. Päivä, jolloin ihmisen täytyi myöntää itselleen, että yksi keskeisistä ymmärryksenalueista ja taidoista oli yksinkertaisesti päässyt unohtumaan. Ihmiskunta oli astunut uuteen aikakauteen, keski-aikaan. Kesti useita satoja vuosia opetella tuo ennen niin arkipäiväinen ja itsestäänselvänä pidetty taito uudelleen. Sitä odotellessa betonirakennuksia ei toistaiseksi rakennettaisi.

Muistokirjoitus Peterille

Poliisi löysi ruumiin kaksi päivää syntymäpäiväjuhliesi jälkeen, jonne olit edellisessä facebook -postauksessasi hymyssä suin lähdössä. Emme tunteneet toisiamme, mutta ystäväpiirimme aikanaan Bostonissa oli sama. Elimme omat opintovaiheemme samassa ympäristössä ja ohitimme toisemme usein koulun käytävillä. Nyt aivan muutama päivä sitten päätit siirtyä osaksi ikuisuutta vain 28 vuoden ikäisenä.

Luova yrittäjä himoitsee rahaa

Luovan yritystoiminnan edellytys on vapaus ajatella testaamattomia, näennäisesti tuottamattomiakin ideoita ja asioita. Tämä on etuoikeus aikakautena, jona ihmisiä käsitellään lähinnä nätisti paketoitavissa olevina taloudelliselta arvoltaan ennustettavina tuotteina. Paradoksaalista on, että tästä tuottamattomuuden ilmapiiristä huolimatta luova yrittäjä suhtautuu kaikkiin tuotoksiinsa ja ajatuksiinsa potentiaalisena yritystoimintana. Tämä edellyttää avaraa näkökulmaa yritystoiminnan filosofiaan.