Hei!

Olen helsinkiläinen pienyrittäjä ja taiteilija. Toiminimeni on Patrikaisen Musiikki ja toimialani musiikinopetus, sävellys, valokuvaus ja pianonviritys. Tervetuloa tutustumaan!

Elias Patrikainen

Tarina

Aloitin pianotunnit nelivuotiaana Keski-Helsingin musiikkiopistossa vuonna 1985. Klassisen musiikin peruskurssitutkinnon suoritin Helsingin Konservatoriossa, jonka jälkeen teoriaopetukseen kyllästyneenä lopetin musiikkiharrastuksen pariksi vuodeksi.

Sibelius-lukiossa vuonna 1998 jatkoin piano-opintoja pop- ja jazzmusiikin näkökulmasta lähestyen. Lukion jätin kesken, jonka jälkeen hakeuduin opiskelemaan Arlainstituuttiin pianonviritystä vuonna 2001.

Syksyllä 2004 muutin Bostoniin jazzmusiikin sävellystä opiskelemaan, ja kolme vuotta myöhemmin sain valmiiksi Bachelor of Music -tutkinnon Berklee College of Music -korkeakoulussa. Suoritin tutkinnon korkeimmalla kunnia-arvosanalla Summa Cum Laude.

Yhdysvalloissa opin näkemään uudella tavalla niin musiikin, taiteen, yhteiskunnan rakenteet kuin yrittämisenkin. Tuona aikana rakensin myös tulevan työpaikkani perustan, Pianonviritys.fi internet-sivuston.

2010 vuoden kummallakin puolen tein pianonviritystöiden ohessa hajanaisia audiovisuaalisia töitä indieprojekteissa. Luovien projektien ja arkityön ristipaineessa tunsin pianonvirittäjän identiteetin ikään kuin kuluvan pois olemuksestani.

Pienimuotoisen loppuunpalamisen seurauksena tarvitsin tauon. Niinpä keväällä 2014 myin asuntoni ja lopetin pianonviritystyöt muutamaksi vuodeksi. Seuraavat kolme vuotta tein poikkitaiteellisia performansseja, spontaaneja liikeimprovisaatioteoksia, sekalaisia sävellyksiä ja käynnistin musiikkikoulutusbisneksen StadinMusakoulu.fi.

Kesällä 2018 toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja investoin valokuvauskalustoon. Lanseerasin valokuvakuvausbisneksen Hengauskuvat BETA, jonka puitteissa teen valokuvauskokeiluja.

Tällä hetkellä keskityn täysipäiväisesti musiikin opettamiseen ja siinä ohessa teen sivutöinä kaikkea mahdollista, mitä osaan. Tavoite 2010-luvun loppupuolelle on keskittyä yhä enemmän luovuuden kehittämiseen ja taiteen tekemiseen.

Koulutus

  • Bachelor of Music, Jazz Composition (Summa Cum Laude), Berklee College of Music, USA, 2007.

  • Pianonvirittäjä, Arlainstituutti, Espoo, 2003

Teosten kohokohdat

Muut projektit